Storberget burde jages!

I kveld avholder Oslo Arbeiderparti folkemøte med justisminister Knut Storberget ved Vaterland bru under parolen "ta gata tilbake". Den frekkhetens nådegave den mannen må være utstyrt med. Hadde han gjort jobben sin hadde vi ikke trengt å "ta gata tilbake".

De siste fire årene har åpenlys omsetting av narkotika eksplodert i det området Aftenposten kalte "marerittmila", vi har hatt voldtektsbølge på Grünerløkka og Beboeraksjonen på nedre delen av Løkka har tryglet, grått og bedt om at ressurser fra politiet skal hjelpe dem. Foreldre måtte en stund følge barna sine til skolen for å beskytte dem mot aggressive narkotikaselgere, vi fant plakater på dørene til gårdsplasser der barna lekte med reklame for "billig afghaner, sjekk med din selger".

På grunn av ustanselig press fra beboerne gjennomførte politiet noen aksjoner, men hadde ikke ressurser til å følge opp. En mann hørte beboernes rop om hjelp. Det var ikke Storberget. Det var Erling Lae.

Byrådet i Oslo har tilbudt å betale 200 millioner for å få mer ressurser til politiet og gjøre Oslo til en tryggere by. Knut Storberget ble rasende. Han ville heller at borgerne skulle hjelpe han med å foreslå hvilke oppgaver politiet burde nedprioritere.

Byrådet i Oslo valgte i stedet å ansette lokale vektere, også kalt bomiljøvakter, for å gjøre gatene på Grünerløkka tryggere. Nedre del av Markveien ble da kalt Dopsgate på folkemunne. Rødt, SV og Arbeiderpartiet stemte mot vekterordningen lokalt i bydelen, men vi tok saken videre til byrådet og bydelen ble heldigvis overkjørt.

Det har skjedd en radikal forbedring gjennom samarbeidet og engasjementet fra beboerne selv og bomiljøvaktene. At Knut Storberget og Arbeiderpartiet i det hele tatt tør vise seg i området er helt fantastisk.

Knut Storberget burde jages.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers