Godt av FrP-kur

Utover det at FrP ikke er et liberalistisk parti, uansett hvor mye de hevder det selv, så har jo Frank Aarebrot når han sammenligner støtten til Finnmark med u-hjelp:

- En liberalistisk hestekur ville nok gjort vondt for Finnmark i begynnelsen, men ville kunne bli bra på sikt, repliserer professor i sammenlignende politikk Frank Aarebrot til Finnmark Dagblad.

Han forklarer sitt ståsted med at Nord-Norge per i dag er fullstendig avhengig av en sterk offentlig sektor, men det kan argumenteres at fylket hadde profitert på at det sto finnmarkingene fritt å utnytte egne ressurser.

- Hvis staten ikke hadde blandet seg inn i ting som gruvedrift og naturreservater kunne det blitt etablert mye bedre infrastruktur og næringsliv i nord. Staten ligger veldig ofte til hinder for naturlig næringsutvikling i nordområdene, sier Aarebrot og betegner nordpolitikken som en overstyring fra søringenes-side.


U-hjelp, enten den går til et norsk fylke eller et afrikansk land, kan altså være vel så mye til hinder for utvikling, som pådriver. Intet nytt her altså.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers