Please don't help

hablog stiller et spørsmål som jeg også har lurt litt på. I AMK-saken, der en kvinne døde mens ambulansepersonell ikke kom til på grunn av at familien var aggressiv, så blir det både hevdet språkbruken til den tyrkiske familien bare er et uttrykk for en fremmed kultur, som AMK må lære å forholde seg til. Kommer man fra et annet sted enn Europa er altså "horeunge" og "forpulte fitter" en vanlig språkdrakt?

Hva slags uttrykk for fordommer er det egentlig? At mennesker som ikke har europeisk kulturbakgrunn rett og slett er mer aggressive og ubehøvlet enn andre? Som hablog håper jeg at de fleste med innvandrerbakgrunn vil betakke seg for denne formen for sympati.

Det er naturlig at man kan bli aggressiv når man er bekymret og redd, bare tenk på om noe skjedde med en av dine nærmeste og du følte at du ikke ble hørt når du ba om hjelp. Det er et godt stykke unna det å mene at aggressiv oppførsel og uakseptabel språkbruk er noe som er generisk for innvandrerbefolkningen. "Please don't help", som det heter.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers