The kiosk formerly known as...

Det skal kanskje godt gjøres å ikke legge merke til det, men om dette er nyheter for deg, så sjekk i din lokale kiosk eller butikk neste gang du er innom. Norske myndigheter har forbudt å ha lovlige varer liggende synlig i butikken. Dermed har de store kjedene brukt millioner på å bygge om og lage skap de kan ha varene i, mens mindre butikker og kiosker nok sliter litt med kravene fra myndighetene. Og slik presses de små butikkene og kioskene ut av markedet. Hvem andre enn kjedene har råd til å forholde seg til slikt?

Tidligere Solhøy Frukt og Tobakk, nå Solhøy Frukt og *****, feiret forbudet med å innføre russisk dag. Siden forbudet også innebærer at man kun får lov å eksponere kundene for varene i maks 30 sekunder, så tipper jeg at fotografen må ha vært kjapp på avtrekkeren her:


Søtsaker og snacks forventes å følge på. Øl burde jo vært borte allerede. Deretter forsvinner vel usunne matvarer, som pølser, koteletter og kjøttdeig inn i grå kasser med begrenset mulighet for eksponering mot kundene. Is kan man lett dekke over, brus kun i egne skap med mørke vinduer. Blader med bare pene forsidepiker vekk fra hyllene.

I det hele tatt. Siden vi ikke er medlem av EU så kan vel heller norske butikker se ut som om de forsøker å harmonisere vareutvalget med Zimbabwe. Bortsett fra at der er der lov å selge tobakk åpent. Selvsagt.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers