Humbug sponset av skattebetalerne

Som en av dem som mores over at deltakerne i Jakten på den 6. sans stadig vekk ser overrasket ut dersom de går ut av programmet, så mores jeg litt mindre over skattepenger blir brukt på å omskolere sykemeldte til å bli humbugmakere som lurer andre for penger med evner som ikke finnes;
Vidar Sem-Jacobsen (32) begynner på Healer-skole til høsten. Prisen på 43 500 kroner betales av NAV.

Er dette virkelig å sette skattepenger til best mulig bruk? Aftenposten skrev tidligere at rundt 10 000 personer lever av såkalt alternativ medisin i Norge - altså behandling som ikke virker - mens helsesektoren mangler omsorgspersonell (Mangler helsearbeidere, har skrullinger).

Tidligere i år reagerte Høyre-politikeren Bengt Eidem kraftig på anerkjennelsen av Snåsamannens krefter av topppolitikere. Han har selv erfart alternativ-industrien (som årlig omsetter for 2 milliarder kroner i Norge) på kroppen. Da det ble kjent i mediene at han var rammet av akutt leukemi så manglet det ikke på healere og selgere av naturpreparater som tok kontakt med han for å tilby "hjelp" til 600 kroner timen for behandlinger som nok måtte gjentas mange ganger.

Det er ren utnyttelse av mennesker desperate etter hjelp, og på samme moralske nivå som å stjele penger fra blinde tiggere. Allikevel legetimiseres alternativ-industrien av kjendiser og politikere som burde visst bedre.

Og tydeligvis gjennom at NAV bruker skattepengene våre på å utdanne folk til humbugmakere.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers