FrP vil nekte norske menn å hente koner

Frp vil ikke ha familiegjenforening på norsk jord, skriver Dagbladet.

- Familien skal gjenforenes til det landet der tilknytningen er størst. Er dette Somalia, eller Iran, ja så får familien gjenforene seg der, sier Per Sandberg.

Men i følge tall fra Statistisk Sentralbyrå (pdf - s.41) kommer de fleste av ektefellene (57 %) gjennom ekteskap med personer uten innvandrerbakgrunn. Det er også flest menn som hentet ektefeller. De største gruppene som kom som ektefeller i perioden 1991-2004, var kvinner med bakgrunn fra Thailand, Russland og Filippinene. Disse gruppene stod alene for 43 prosent av ektefellene som innvandret til menn uten innvandrerbakgrunn.

Frp har programfestet at de vil at Norge bare skal ta imot 1000 innvandrere i året. Ifølge UDI fikk 1090 personer fra Thailand innvilget familiegjenforening i 2007.

Så må jo bety jo at FrP vil nekte norske menn å hente ektefelle i utlandet. Og det er jo fint, eller hva?

Det blir også fint å miste alle norske studenter som studerer i utlandet, finner en kjæreste der og i prinsippet blir nektet å komme tilbake til Norge med sin familie fordi tilknytningen vil naturlig nok være størst til det landet han eller hun har studert i - enten det er USA, England, Tyskland eller Frankrike. Men gurimeg, hva skal Norge med folk med utdannelse og språkkompetanse.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers