Å stjele penger fra blinde tiggere

Skepsis-kjendisen James Randi mener at nordmenn bør være flaue etter at Märtha sto frem med englene sine og alt oppstyret rundt Snåsamannen. Med god grunn.

Det er ingen av de med overnaturlige evner som vil la seg teste vitenskapelig, med ulike grunner. De mener at vitenskapelige metoder vil ødelegge evnene dere, eventuelt at testene kun kan utføres på måter som er like pseudovitenskapelig som all "forskningen" de henviser til på overnaturlige fenomener.

Sjekker man ut de såkalte forskerne, som gjerne smykker seg med en doktorgrad eller fem og en fortid i NASA, så finner man som regel at doktorgradene er kjøpt til $50 på internett og NASA enten aldri har hørt om dem eller gitt dem sparken da de oppdaget hvor skrullete de var.

Høyre-politikeren Bengt Eidem reagerte kraftig på anerkjennelsen av Snåsamannens krefter. Han har selv erfart alternativ-industrien (som årlig omsetter for 2 milliarder kroner i Norge) på kroppen. Da det ble kjent i mediene at han var rammet av akutt leukemi så manglet det ikke på healere og selgere av naturpreparater som tok kontakt med han for å tilby "hjelp" til 600 kroner timen for behandlinger som nok måtte gjentas mange ganger.

Det er ren utnyttelse av mennesker desperate etter hjelp, og på samme moralske nivå som å stjele penger fra blinde tiggere. Allikevel legetimiseres alternativ-industrien av kjendiser og politikere som burde visst bedre. Man kan bli voldelig av mindre.

Henrik Fexeus har for øvrig skrevet en bok om hvordan kroppspråk kan avsløre hva andre tenker og hvordan man gjennom språk og kroppsspråk kan manipulere andre mennesker. Sjekk ut videoen nedenfor - tror du folk som kontakter dine avdøde slektninger, leser tankene dine eller spår deg helt rett har magiske evner - eller kan de bare være jævlig dyktige lesere av kroppspråk?

Vi vet jo at tryllekunstnere jukser, men når de samme triksene gjøres av en som kaller seg healer så virker det plutselig... magisk. Provoserende idioti.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers