Ingen skjønnhetskonkurranse

Elin Ørjasæter - som jeg har sett én gang på Høyres Hus - skriver i E24 hvordan det tiskes og hviskes i Oslo Høyre:

I Oslo Høyre, byens beste hoggormsaft-kokeri, snakkes det atskillig om Erna i krokene. Hun er for tykk. Hun ser ikke ut som noe forbilde, sies det.

Javel? Den ene gangen jeg så Ørjasæter så var hun invitert som ekstern debattant på Syse-seminaret. Men det er absolutt mulig at hun har mer kontakt med Oslo Høyre enn det jeg vet om.

Oslo Høyre hadde hovedstyremøte i går, der lederne for lokallagene og arbeidsutvalget i Oslo-partiet jevnlig møtes for å forankre både politikk og strategi i organisasjonen. Det var en ganske unison tilbakemelding om at Erna Solbergs posisjon som leder er ikke oppe til debatt, Oslo Høyre ønsker å fokusere på valg og valgkamp - politikk - ikke person.

I det Ørjasæter kaller "byens beste hoggorm-saft kokeri" har jeg aldri opplevd at kritikk av utseende har vært spesielt fremtredende, men det kan virke som om hun selv bruker dette som unnskyldning for å kunne skrive om utseende til Erna.

Ørjasæter mener at jo mindre du har å si, jo mer betyr måten du sier det på. Poenget er jo nettopp at Høyre ikke burde trenge å delta i en skjønnhetskonkurranse. Partiet burde ha mer enn nok å si i den offentlige debatten. Være klare og tydelige på økonomisk politikk. Ha ryggrad og mot i prinsipielle debatter.

Og måten du fremfører et budskap på har alltid betydd noe. Ikke hvordan du ser ut.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers