Pekka for President?

VG skriver i dag at Per-Kristian Foss i møte med nominasjonskomiteen til Oslo Høyre har gitt uttrykk for at dersom partiet spør, så vil han takke ja til å være statsministerkandidat for Høyre.

Med den situasjonen man har på borgerlig side i dag, der samtlige partiledere ser på seg selv som utmerkede kandidater, kunne Per-Kristian Foss kanskje nettopp vært den kandidaten partiene samlet seg om. Da han gikk av som nestleder i partiet ifjor var det mange som uttalte at han var den beste lederen Høyre aldri fikk. Han nyter bred popularitet blant velgerne på høyresida og kunne derfor fjernet en av barrierene for samarbeid.

Da Kåre Willoch var statsminister, var Jo Benkow og deretter Erling Norvik partileder, så Høyre er godt kjent med en denne modellen. Men i dagens situasjon så er det ikke et parti alene som vil bestemme program eller posisjoner, det er faktisk i et kompromiss mellom de som utgjør regjeringsalternativet.

Men når denne saken kommer opp slik den har gjort, så er det grunn til å tro at alternativet skytes ned før det har fått momentum.

Jeg har faktisk tenkt tanken på Per-Kristian Foss som statsministerkandidat flere ganger selv. Nok en gang kan det se ut som at det ble med tanken.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers