Krise som bestilt

På toppen av et allerede ekspansivt budsjett, har regjeringen lagt frem en tilleggspakke som øker det statlige forbruket med 20 milliarder kroner. Kristin Halvorsen sa selv at dette er meget kraftig medisin i et land som er forholdsvis mindre rammet av finanskrisen enn mange andre. Økt innsats for å styrke tilkomst til badeplasser og turområder, flere ballplasser og å fylle badebassengene står på dagsordenen.

Den største posten i tiltakspakken er 6,4 milliarder kroner til kommunene, som skal brukes for å ta igjen etterslep på vedlikehold. Dette er altså vedlikehold som er forsømt av kommunene i de gode tider Norge har vært inne i de siste fem årene. Regjeringens håp er økt sysselsetting i den kriserammede bygg- og anleggsbransje, en bransje som for få år siden opplevde tidenes byggeboom der de store entreprenørene ikke en gang gadd å regne på anbud på nye prosjekter.

For å få tiltakspakken til å virke så raskt som mulig vil regjeringen bare overføre pengene til kommunene, og be om rapporter i etterkant om hvilke prosjekter kommunene har brukt dem til. Dette i motsetning til den delen av krisepakken som er ment å komme små og mellomstore bedrifter til gode. Denne er så komplisert at selv lederen for Bedriftsforbundet sliter med å forstå innholdet.

Les hele kommentaren her.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers