100 ukers ventetid

I Soria Moria-erklæringen til regjeringen står det følgende:

  • at omfang av avtaler mellom regionale helseforetak og private kommersielle sykehus må begrenses. Ledig kapasitet i de offentlige sykehus skal utnyttes. Avtaler mellom helseforetak og private kommersielle sykehus skal ikke ha et omfang som undergraver pasientgrunnlaget for de små lokalsykehusene
Det var vel flere i SV og Ap som også gikk offentlig ut og sa at det var umoralsk at private skulle tjene penger på andres sykdom. Resultatet er stadig lengre helsekøer, i dag eksemplifisert ved at det nå er 100 ukers ventetid ved fot- og ankelseksjonen hos Ullevål sykehus.

Da de rødgrønne i valgkampen snakket om varme hender i hesevesenet trodde jeg virkelig ikke at de skulle basere politikken sin på å ringe Snåsamannen.

I dag er også lege og stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo i SV ute og sier at bønn kan stoppe blødninger. Dette fra en som representerer en parti som kritiserte George W. Bush for å være religiøs. Men man må jo neste spørre om det da er i legens selvinteresse å ikke åpent å formidle det magiske verset? Er han redd for kundegrunnlaget?

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers