Ikke et reklameskilt for samarbeid

- Ønsker du en Høyre – FrP-regjering?
- Ja.
- Da foreslår jeg at du holder deg laaangt unna Høyre-folk og ikke prater med dem.
- ????
- Du oppsummerer alle forestillinger Høyre-folk har om FrP-ere og er ikke et reklameskilt for samarbeid, for å si det sånn.

Etter en totimers debatt om hvordan muslimer (innvandrere) vil bli berørt hvis FrP kommer til makten hadde undertegnede fått nok av FrP-erne som deltok fra salen og var overhodet ikke mottakelig for er lengre foredrag om Hamas charter fra en av de mer fargerike representantene for det mulige regjeringspartiet.

Debatten var i regi av Liberalt Laboratorium, og i panelet satt blant annet tidligere leder for Pakistansk Studentersamfunn, Usman Rana, og FrPs utsendte, Ombir Upadhyay. Det ble en selsom debatt, for å si det mildt. Undertegnede har jo vært en varm tilhenger av et regjeringssamarbeid mellom Høyre og FrP, men hvis gårsdagens debatt er representativ for kunnskaps- og toleransenivå i sistnevnte så kan Erna Solberg lukke den døra godt igjen for min del. Og sette en stol under låsen.

Upadhyay, som selv er hindu, la ikke fingrene mellom når han skulle beskrive muslimer, til trampeklapp fra fremmøtte partifeller:

  • De topper voldtektsstatistikken (feil – de fleste voldtekter utføres fortsatt av hvite, norske nordmenn – men i Oslo topper menn med ikke-vestlig bakgrunn statistikken)
  • Muslimer oppdrar bevisst barna sine til å hate andre som ikke har samme gud som dem selv
  • Kriminalitet og islam er knyttet sammen – ref. A-gjengen og B-gjengen i Oslo
  • TV2 hadde en reportasje der barn ropte Allah U Akhbar på en skole i Oslo – det viser bare hvor radikaliserte de er
  • Ingen lærer seg norsk og ingen vil integreres

Dette i etterkant av at han fremholdt at FrP ikke vurderte folk etter grupper, etnisitet eller religiøs tilknytning. Det meste av faktaene som ble presentert var basert på at ”alle vet”, ”en jeg kjenner” eller ”jeg hørte at”. Noen av de mer fargerike innspillene kom også fra salen, der de fremmøtte FrP’erne stort sett hylte ”dere” til Usman Rana – som Grünerløkka FrPs sjarmtroll av en leder da hun fortalte at på Grünerløkka roper ”sånne som deg” hore etter henne. Sånn er det nemlig. I bydeler med mye innvandrere. Selv vakler jeg hjem over Løkka både sent og tidlig, men har aldri fått tilrop fra noen.

På tross av at salen besto av voksne mennesker, måtte panelet flere ganger oppfordre til at man oppførte seg som nettopp det – og ikke hyle når andre snakket eller snakke i munnen på den som har ordet. Det var virkelig et dypdykk i folkedypet, og grunnene til at jeg i sin tid meldte meg ut av partiet ble nok en gang krystallklare. Dannelse er virkelig ikke oppskrytt.

Da, som nå, kjenner jeg allikevel nok FrPere til å vite at det finnes mange bra folk i partiet, men da, som nå, er det ikke godt å si hva som er mest representativt – formann i Kristiansand FrP eller Asle Toje. Muligens ingen av dem. Forrige gang noen stilte spørsmålet, resulterte det i en partikrig der nær halvparten av medlemmene meldte seg ut.

Mens man til stadighet krever av muslimer i Norge at de skal ta avstand fra volds- og terrorhandlinger utført av ekstremister i andre land, så er det sjeldent jeg ser FrP-ere ta avstand fra partifellers oppførsel og uttalelser. Det er kanskje ikke slik at den som tier samtykker, men man legitimiserer holdninger og oppførsel som får folk med et minimum av dannelse til å ville reise seg og gå. FrP må gjerne si at de ikke kompromisser på sin egen politikk – hvilket betyr at de forventer at potensielle samarbeidspartnere legger seg langflate for dem. At selve kjernen i et samarbeid nettopp er kompromisser ser ut til å ha gått dem hus forbi.

LibLab har publisert en rapport som tar for seg hvordan den generelle befolkningen er dypt uvitende om holdningene hos våre muslimske landsmenn. I denne skriver de blant annet om resultatene av landets første meningsmåling blant muslimer i Norge. Resultatene, som lå til grunn for dokumentarfilmen ”Muslimske meninger,” viste at muslimske nordmenn i gjennomsnitt er mindre opptatt av religion og mer positivt innstilt til det norske samfunnet og dets normer enn mange eksperter hadde forventet. Dessverre skapte ikke dokumentaren videre debatt – enkelte kommentatorer antydet at resultatene var ”for gode” til å være nyhetsverdige, ettersom de viste at muslimske nordmenn ikke er så forskjellige fra nordmenn flest.

Men dette hjelper jo ikke dersom FrPere som Upadhyay foretrekker å generalisere på bakgrunn av anekdotiske erfaringer, og helt seriøst mener at å påstå at muslimer bevisst oppdrar sine barn til å hate andre er en udiskutabel sannhet. Han hadde jo selv hørt en muslimsk gutt på seks år si til en annen at ”du har en annen gud enn meg”…

Det kom ikke noe klart svar på hvordan muslimer vil bli berørt om FrP kom til makten. Men siden det åpenbart er en en-til-en sammenheng mellom religion og kriminalitet og alle muslimske barn oppdras til å hate alle andre, er det vel grunn til å tro at FrP vil ønske å gjøre noe med muslimer som gruppe.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers