God påske

Da var det på tide å ønske alle en god påske, samt gjennomføre den årlige øvelsen i å minne alle på at Jesus ble dømt til døden for blasfemi ved å sitere litt fra Bibelen, sannsynligvis fra historiens mest omtalte blasfemidom der en jøde ble dømt til døden ved korsfestelse for gudsbespottelse (Markus 14:60-64):

Da reiste øverstepresten seg, steg frem og spurte Jesus: Har du ikke noe å si til det de anklager deg for? Men han tidde og svarte ikke et ord. Øverstepresten tok igjen til orde og spurte: Er du Messias, den Høylovedes sønn? Ja, det er jeg, svarte Jesus, og dere skal få se Menneskesønnen sitte ved Kraftens høyre hånd og komme med himmelens skyer! Da flerret øverstepresten kappen sin og sa: Hva skal vi nå med vitner? Dere hørte gudsbespottelsen. Hva er deres mening? Og alle dømte at han var skyldig til døden.

De siste tre hundre årene har hundrevis av mennesker gitt sitt liv for at vi skulle fritt få stille spørsmålstegn ved kristendommen som religion og presteskapet som dens frontfigurer. Først var det fordi man spottet en gud, deretter skiftet begrunnelsen til at man var "en fare for samfunnet" - altså det etablerte, det bestående. Det etablerte og bestående i de fleste land har sunt av å bli utfordret, og noen mer enn andre.

Les også kommentaren om retten til å krenke.

God påske!

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers