Διαδικτυακές διευθύνσεις IPv6

Το IPv6 βρίσκεται υπό επεξεργασία ήδη από τη δεκαετία του '90 κι έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες δοκιμές. Οι εταιρείες δίσταζαν μέχρι τώρα να το υιοθετήσουν, αφού περιοριζόταν στο 3% των domains και στο 12% των Δικτύων στο Διαδίκτυο.
Από χθες, όμως, μεγάλες εταιρείες, μεταξύ αυτών το Facebook, η Yahoo κι η Google έκαναν τη μόνιμη μετάβαση κι αναμένεται τα επόμενα χρόνια να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες έως ότου εγκαταλειφτεί το IPv4.
Το IPv6 εξασφαλίζει τη δυνατότητα για ασύγκριτα περισσότερες διαδικτυακές διευθύνσεις -πολλά τρισεκατομμύρια- στο Διαδίκτυο, δεδομένου ότι μέρα με τη μέρα συνεχώς μεγαλώνει κι ήδη οι δυνατότητες του παλαιότερου IPv4 έχουν εξαντληθεί.
Πάντως, για το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα λειτουργούν παράλληλα τα δύο πρωτόκολλα, οι χρήστες δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας, ενώ πολύ πιθανό να μην αντιληφτούν τη διαφορά παρά μόνο λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα.
Το μόνο που θα πρέπει να απασχολεί τους χρήστες είναι η συσκευή που θα αγοράζουν να υποστηρίζει το νέο Πρωτόκολλο, αλλά και πάλι εάν σκεφτείς ότι το υποστηρίζουν συσκευές που κυκλοφορούσαν στην αγορά ήδη από το 2004, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η 6η Ιουνίου 2012 χαρακτηρίστηκε ως η ημέρα λανσαρίσματος του Διαδικτύου του 21ου αιώνα.
http://www.e-go.gr/tech/article.asp?catid=17291&subid=2&pubid=129062443

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers