Vil ikke på nett


Foto: Ida Aalen

Lars Sponheim mente han ikke trengte å engasjere seg i sosiale medier fordi han hadde jo Stortingets talerstol. Dessuten hadde han folk "til sånt".

Det var i grunn en ganske klassisk debatt om Valg 2.0 på mediedagene i Bergen i forrige uke. Tre menn over 50 som var varierende skeptiske til sosiale medier. Og meg.

Magnus Takvam i NRK fortalte at dette hadde han ikke greie på. Han hadde hørt om blogger, Facebook og Twitter, men brukte det ikke. Men han hadde brukt internett for å finne informasjon om saker. Og sånt. Altså googlet.

Et lyspunkt var Aftenpoftens Harald Stanghelle, som ikke bare snakket om at bloggerne jo hadde gjort en forskjell under blasfemi-saken, men i tillegg var en utrolig reflektert og sympatisk fyr. Ikke rart han er politikernes favoritt.

Det er ikke alle som bør blogge eller bruke sosiale medier. Det er veldig synlig om politikere liker og forstår denne måten å drive dialog på, eller om de bare publiserer leserinnleggene sine fordi de tror at de dermed ligner mer på Obama. Kanskje det er like greit at norske politikere svarer at de ikke vil på nett. Og middelaldrende menn med overdimensjonerte egoer?

Nei. Takk.

No comments:

Post a Comment

Pageviews Last 30 Days

Followers