Politisk påbud

Dersom prinsippet er dårlig, blir resultatet av å følge det verre. Arbeiderpartiet, med Trond Giske i spissen, har i sin uendelige visdom sørget for at alle politiske partier - Vigrid inkludert - får gratis sendetid i Frikanalen. Uten forstyrrende innblanding fra redaktører og programledere.

I tillegg vil Kulturdepartementet pålegge kabelselskapene å sende kanalen slik at mellom 70 og 80 prosent av landets husstander vil kunne se kanalen før valget. I dag har stortingsflertallet stadfestet forbudet mot politisk fjernsynsreklame.

Alt for å kunne oppretteholde et dårlig begrunnet reklameforbud for politiske partier i kommersielle medier.

Det er bare å ta av seg hatten og gratulere.

Friskt blod

Helene skvatt da mobilen ringte, og tok seg til hodet i det hun stønnet frem et ja.

- Har jeg kommet til Helene Winther?

Helene reiste seg fort opp i sengen, litt for fort, men gjennom suset i ørene gjenkjente hun stemmen til partileder Henrik Bakke. Hun kremtet og bekreftet at det var henne. Uklare minner fra nattens nachspiel begynte å svømme foran øynene hennes og hun følte seg med ett veldig edru. Hadde hun sagt ja til å bli kandidat til neste års stortingsvalg?

Nytt kapittel på Kandidaten.

Kvinne med katt

Samtale på pøbb (ja, pøbb):

VamPus: Er det harry av meg og ta resten av den øllen og helle den over i min?
Person: Heh, du er ... 29 og "noen måneder", singel og bor sammen med en katt. Jeg forventer det!
VamPus: Erm... vel. Da så. *helle øl*

Og sånn går no dagan...

---

Omdømmebygging

Norge står for 97%, eller om lag 10 milliarder kroner, av støtten EØS-landene gir til nye EU-land, samt Hellas, Portugal og Spania. Blant annet bidrar støtten til å

å skape et positivt omdømme av Norge og til å spre informasjon om EØS-samarbeidet. Mange av prosjektene er synlige i lokalsamfunnet. Finansieringsordningene har bidratt til en tettere politisk dialog og samarbeid mellom Norge og myndighetene i EUs nyeste medlemsland. Dette gjelder særlig de baltiske landene og Polen.

Jeg innrømmer at jeg faktisk ikke visste at vi hadde så mye usnakket med de baltiske statene og Polen at vi måtte betale oss til et bedre omdømme...

Kontroversiell historiker, eller løgner og rasist?

Opp til flere norske medier omtaler underlig nok holocaustfornekteren og rasisten David Irving som en "omstridt forfatter" og/eller "historiker". Man trenger kanskje ikke en grad i historie for å kunne kalles historiker, men et avbrutt studium i fysikk kvalifiserer neppe. Ironisk nok var det Irving selv som gikk til sak for æreskrenkelser i engelsk rett, hvilket endte opp med full frifinnelse av den anklagede og følgende uttalelse fra dommeren;

Irving has for his own ideological reasons persistently and deliberately misrepresented and manipulated historical evidence; that for the same reasons he has portrayed Hitler in an unwarrantedly favourable light, principally in relation to his attitude towards and responsibility for the treatment of the Jews; that he is an active Holocaust denier; that he is anti-Semitic and racist, and that he associates with right-wing extremists who promote neo-Nazism.


Historiker? Nei. Omstridt forfatter? Utvilsomt. Løgner? Definitivt.

David Irving er en av de som lever av medienes avhengighet av kontrovers. Uten oppmerksomhet hadde han antakeligvis forvitret hen på sosialstønad, med et forfatterskap som begrenset seg til å skrive anonyme leserkommentarer på nettaviser.

Skal han få lov til å si det han sier? Ja, jeg mener det. Vi skal møte rasisme med argumenter, ikke fortielse. Men David Irving har levd av dette i mange år. Han har ikke noe nytt å komme med, argumentene har vært hørt og tilbakevist. Hvor lenge skal han få oppmerksomhet som "kontroversiell forfatter" og hvor mange ganger skal man måtte argumentere mot en som bare gjentar seg selv uten å lytte til andre?

Som han sier selv - han trenger ikke dra til Lillehammer, han har fått reise og opphold betalt, fått snakke for åpen mikrofon og gitt nytt liv til den nynazistiske ideologien.

- Mission accomplished, sier han.

Les også Henrik Lundes kommentar: Den verdiløse frihet.

Opplyst og harmonisk

Larry Lessig om lover som kveler kreativitet - om hvordan brukergenerert innhold er en demokratisering av skaperprosessen der alle kan delta gjennom å bruke andres innhold for å skape noe nytt. Verdt å se - om ikke annet for det nær homoerotiske videoklippet med Bush og Blair (og selvsagt den strålende Jesus som "will survive")...

En TED-video eller flere i uka gjør deg til et mer opplyst, harmonisk og fremtidsoptimistisk menneske... Noe også VirrVarr vet.

Feirings!

Den gravende, samfunnskritiske og mest anerkjente dorullbrettbloggen i verden feirer i dag sin dorulbrettpost nr. 600 med en dobbelbrett faktisk. Gratulerer!

Ny blogg - Kandidaten

VamPus har startet ny blogg for å forsøke å realisere et påbegynt bokprosjekt:

På et nachspiel der idéene, i likhet med alkoholen, fløt fritt og vurderingsevnen var på et minimum, bestemmer Helene seg for å takke ja til å bli stortingskandidat for Det Konservative Partiet. Men en spektakulær evne til å havne i trøbbel gjør at hun vakler gjennom valgkampen på høye hæler i full fart mot tidenes katastrofevalg for partiet.

Alle likheter med virkelige personer eller partier er helt tilfeldig. Æresord. Og kors på halsen.

Les første kapittel av "Kandidaten".

Fredagsportrettet

Den fabelaktige Kristin Storrusten har i tillegg til å være på bærtur, tegneserieforfatter og kåret av TV2's Side2 til en av de 100 heteste under 25 år i Norge i 2006, vært med på å opprette litteraturbloggen bokmerker.org. Hvor hun tar energien fra er et mysterium, men alltid verdt å følge med på.

VamPus er i dag i fredagsportrettet hos bokmerker, hvor du får lesetips, vite hvilken bok livet er for kort til å lese og ikke minst hvilken folkefavoritt som får følgende stempel:

– Økofascistisk hyllest av terrorisme og det primitive samfunnet der man “lever i pakt med naturen”, krydret med kapitalistiske konspirasjonsteorier. Spar meg.

Ironisk tvist

Dansk Folkeparti, i likhet med vårt hjemlige FrP, bruker mer enn gjerne liberale rettigheter, kvinnesyn og likestilling, som argumenter mot muslimer. Da er det jo litt morsomt med undersøkelser som viser at velgerne deres slutter mindre opp om "danske verdier" enn danske muslimer:

På integrationsområdet har partiet f.eks. stået forrest i kampen mod et ’middelalderligt menneskesyn’, som Danmark – ifølge partistifter Pia Kjærsgaard – har importeret med strømmen af muslimske indvandrere.

(...)

Capacents måling viser imidlertid, at de holdninger, som Pia Kjærsgaard kritiserer de muslimske miljøer i Danmark for at huse, i flere tilfælde er mindst lige så udbredte blandt hendes egne vælgere.


Via Audun Lysbakken.

Oppdatert: Vox Populi har gått gjennom undersøkelsen og drar frem andre, ikke fullt så ironiske tvister.

Er Røkke satt på plass?

Først gikk Sylvia Brustad ut og var forbanna på Kjell Inge Røkke etter å ha leste overskrifter i avisene om en avtale mellom Røkkes Aker ASA og Aker Solution ASA. Deretter ønsket hun seg avtalen nullstilt. Så bestilte hun en rapport fra Pareto som konkluderte med at Aker Solutions betalte 625 millioner for mye for de nye selskapene. Dernest ser hun bort fra Pareto-rapporten og heller presenterer en rapport fra USB, betalt av Aker Solutions, som sier at her er det ingenting å se, bare kjør videre.

Kjell Inge Røkke seirer på alle fronter, og Sylvia Brustad går ut og sier at hun har satt han på plass. Hva gjør hun når hun skal irettesette ungene sine? Gir dem en kinobillett og penger til godteri?

Beste politiske blogger?

Svein Tore Marthinsen kårer Norges beste politiske blogger - som han sier 20 nevnt, mange gode blogger glemt. Avstemningen er uhøytidelig.

At VamPus abdiserte for lenge siden ser han ikke ut til å ha fått med seg, men jeg er gjerne med på kåring, jeg...

Ønsker terrorister velkommen

Er det noe vits i å drive kampanjer mot rasisme når myndighetene ved UDI har følgende retningslinjer?

I retningslinjene til Utlendingsdirektoratet (UDI) som regjeringen har godkjent, står det klart at tilknytning til Taliban kan gi flyktningstatus i Norge.

Norske soldater dør i kampen mot Taliban og ikke bare gir vi terroristene opphold i Norge, men PST hjelper terroristene med å få asyl og familiegjenforening.

Selv jeg blir målløs...

Oppdatert: Ifølge hablog sa Terje Sjeggestad på TV2 Nyhetene at det ikke er Taliban-toppenes gjerninger som gjør at de må få bli i Norge. Grunnen var visst at de kommer fra en utrygg region i Afghanistan.

Og hvem er det som gjør regionen utrygg?

Fortsatt målløs....

Morderen Che

Jan Arild Snoen har intervjuet Armando Valladeres, menneskerettighetsaktivisten som satt 22 år i fengsel i det sosialistiske paradiset Cuba, i Minerva.

- Che-dyrkingen reflekterer dårlig tilbake på Vesten. Jeg har inntrykk av at mange som går med disse Che-symbolene ikke vet hva han sto for – en mann som summarisk henrettet hundrevis av mennesker. Jeg møtte nylig en mann i Italia med en slik T-skjorte, og spurte ham hvem han trodde Che var. Mannen snudde seg og returnerte spørsmålet: - Var han ikke en rocke-stjerne?

Jeg synes fortsatt det er hysterisk morsomt å gå nedover Grünerløkka med "Enjoy Capitalism"-t-skjorte og få stygge blikk av folk med Che-t-skjorter på vei inn på McDonalds.

Viva la idiotia!

Oppdatert: Irriter en commie du også - kjøp t-skjorta her!

Æresdrap på norsk

Siden årtusenskiftet er 81 kvinner drept av sine menn i Norge. Når det er hvite, heterofile norske menn det gjelder, så kalles drapene gjerne en familietragedie, dersom de har minoritetsbakgrunn kalles det «æresdrap». Bidrar begrepene til å tildekke at lite blir gjort med noe som er et alvorlig samfunnsproblem?

Vold i nære relasjoner er et stort samfunnsproblem i Norge, men skjules og ufarliggjøres bak begreper som «husbråk» og «familietragedier». Begrepene blir ikke mindre problematiske av at de impliserer at flere i familien bærer ansvaret for hendelsene. De eneste gangene nordmenn er villige til å anerkjenne at det er vold, overgrep og drap det handler om, er når det skjer i familier med minoritetsbakgrunn. Men da er det kulturelt betinget, «de er sånn», det kan ikke gjøres noe med.

Les hele kommentaren her.

Blikket

---

Ok. For fremtidige nachspielgjester:

Når dere får dette blikket fra Pusedyr så er festen over og det er på tide å dra hjem.

Hell mamman hans over i sengen så han får ha sofaen i fred, fyll skåla med tunfisk og lukk døren etter dere...

Takk til Kjell for dokumentasjonen!

Priviligert

Jeg forøker meg på å ta en kvart Ida - noe annet blir vanskelig. Inspirert av VirrVarr og Katchos "Jeg lot det skje" - en post om mobbing. Gå nederst i posten for å lese om Curlys bokprosjekt om mobbing.

Jeg kan ikke huske at jeg ble mobbet på skolen. Da guttene i nabogata sto og dro i det lange håret mitt så tustene løsnet, bet jeg tennene sammen og forbannet meg på at jeg ikke skulle vise at jeg var redd. Da jeg så de neste dag, hadde jeg allerede lagt matboksen av blikk over magen under jakken, og da han ene slo, var det han som fikk mest vondt - mens jeg lo av han. Siden lot de meg stort sett være i fred, utover litt storsinnet dynking i snøen og slenging i vannfontenen.

I første klasse skrev min mor et brev til skolen fordi jeg var så ensom. Jeg hadde ingen venner i klassen. Det viste seg at ei annen hadde det på samme måten og i et år eller så var vi faste følgesvenner i skolegården. Det hjalp å være venner med den høyeste jenta i klassen. Du banker ikke en som er høyere enn deg. Eller den ved siden av. Er man først to, klarer man alltid å finne flere. Etter hvert fikk vi venner hver for oss, og jeg husker jeg gråt bittert da min første ordentlige venninne flyttet etter tredje klasse. Husker du sangen "Hvem kan segla"? På en kasse med strøsand satt jeg krøllet sammen i flere timer og så bortover veien der flyttebilen dro, mens jeg sang den om og om igjen mens tårene rant. Jeg var redd for å bli ensom igjen.

Men det skjedde ikke. Jeg fant alltid en. En som jeg knyttet meg hundre prosent til. En som jeg lekte med hele tiden. En som hadde en familie jeg ønsket var min egen. En som jeg var fortvilet over at var syk, på ferie eller flyttet. Var jeg snill? Over hodet ikke. Jeg banket han som mobbet Søstern i andre klasse (jeg gikk tre klasser over). Jeg kom i slåsskamp med en i klassen da han var slem mot en annen. Jeg lekte med hun som ble mobbet og forsvarte henne. Helt til vi fikk en ny jente i klassen som åpenbart ikke skjønte hvem det var lurt å henge sammen med. Da ble hun den ene, og vi tok en fryktelig hevn da vi oppdaget at den andre forsøkte å sette oss opp mot hverandre. Jeg skjønte ikke da at hun var redd for å ikke ha sin ene.

Jeg begynte med små protester. Som å komme sminket som Miss Jotun krigsmaling da noen skrev i skoleavisen at det var så teit at jentene brukte så mye sminke. Som å bruke selvlysende hårmascara i rosa og gult (oh, those were the days) på øyenvippene. Reise meg opp i timen når klassen bråkte for mye. Tatt i betraktning, så var jo det virkelig et sjakktrekk.

Vi flyttet da jeg skulle begynne i niende klasse. Da var jeg allerede godt på vei til noen gode år med vekselvis anorektiske og bulemiske tendenser. Ingenting gjør så godt for selvfølelsen som å stå med hodet godt ned i porselenen og kaste opp fordi du vet at du er stygg, feit og ikke duger til noen annet enn å bli hore når du blir stor. Hvorfor la seg mobbe av barn, når voksne gjør det så mye bedre?

Niendeklasse var et drømmeår. Fra beste østkant til verste vestkant. Naturlig nok fikk jeg en ettertraktet plass i valgfaget "Samtaletimen". Jeg håpet på diskusjoner og samtaler om livet og døden og sånt. Jeg fikk skolens utskudd - de som hadde vært innom barnevernet eller sikkert kom til å ende der. Samtaletimen var med en representant for PP-tjenesten og skolens rådgiver. Jeg hørte naturlig hjemme, siden jeg kom fra Veitvet skole i Groruddalen til Øraker skole på Bestum. Østkantbarn er per definisjon klare for barnevernet når de kommer til vest. Om de ikke er det når de kommer, så blir de det vel, tenkte jeg.

"Bruker du sikkerhetsnåler i ørene og kjetting rundt halsen når du går på fest?" Et helt naturlig spørsmål fra vest til øst. Pønkbevegelsen hadde ikke helt slått gjennom på Bestum, de trodde bare det var sånn vi fra østkanten pyntet oss. Selv om vi gikk i olabukse og genser ellers.

"Er du lesbisk," var et helt annet naturlig spørsmål etter å ha gått en uke på skolen. "Like lesbisk som du er homofil", svarte jeg. Og ble overrasket ett år etterpå da jeg oppdaget at han jeg frem til da hadde trodd at var homse viste seg å ikke være det. Siden alle på skolen mente jeg var lesbisk, tenkte jeg at jeg hadde gitt et ubetenksomt svar. Jeg trodde oppriktig at han faktisk var homse, og at jeg hadde vært slem da jeg svarte. Hvilket jeg jo ved ettertanke hadde vært.

På videregående fant jeg også den ene. "Det er så gøy å klemme VamPus, hun ser alltid så overrasket ut". Fortsatt alene når hun var syk eller borte fra skolen. Da hun fant mannen i livet, fant jeg Oslo FpU. For meg kom denne setningen til å bety mer enn noe annet; "We hold these truths to be self-evident that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights, that among these are Life, Liberty and the Pursuit of Happiness".

Vi har de samme rettigheter uansett hvem vi er. Vi har rett til liv, frihet og søken etter lykken. Vi er unike og det har en egenverdi. Som enkeltmennesker er vi fantastiske - og klarer vi å sette en mann på månen er det ingen grenser for hva vi kan klare sammen.

Jeg fortsatte med småtterier - så ut som Pippi Langstrømpe på FpU-møter og som en flyvertinne når jeg gikk på skolen (Hartvig Nissen). Startet Kvinner for Porno. Røyket hasj på tv. Ingen skulle få sette en merkelapp på meg.

Så kan jeg leve med at jeg satt i mørket på badet, ble dratt etter håret, dunket hodet i stengulvet og ikke levde opp til noens forventninger i noen år.

For når jeg ser på hvor jeg er i dag og de vennene jeg har nå, så vet jeg at det er tilfeldigheter som har gjort at vi har møttes - at jeg flyttet, at jeg valgte ikke valgte samme videregående som resten av klassen, at jeg engasjerte meg politisk, at jeg jobbet for å få penger til skole, at jeg begynte å blogge.

Men det er ikke tilfeldigheter at mange av de menneskene jeg har møtt - og fortsatt møter - spiller den største rollen i mitt liv. Med dem - dere - så vet jeg hvor priviligert jeg er - og ville derfor aldri vært min fortid foruten. Det har gjort meg til det mennesket jeg er i dag, på godt og vondt, men gitt meg så mye mer å leve for enn det jeg noensinne trodde jeg skulle få oppleve.

----------

Fra Ida/VirrVarr: Curly fra A Curly Life har satt i gang et skriveprosjekt som heter «Den store mobbeboka for voksne».

Hun står også bak Erfaringsbloggen, en samleblogg for pårørende til rusmisbrukere. Målet er, i følge forfatteren selv, å gi mobberne og mobbeofferene en sterk stemme som løfter både viten og diskusjoner om mobbing opp på et plan som bidrar til innsikt og varig endring. Hun har laget en egen blogg der vi kan følge skriveprosessen hennes hele veien.

Noe av det Curly ønsker seg fra alle oss lesere og medbloggere er tekster og personlige historier, anonyme eller under fullt navn. Du trenger ikke å ha vært mobber eller mobbet for å delta; foreldre, kjærester, lærere, arbeidsgivere og andre som har vært pårørende oppfordres også til å skrive.

---

Bidra du også.

Raptus

- Jøss, mamma, har du raptus eller?
- Raptus er når du flyr veggimellom. Jeg rydder!
- En gang til?
- Rydder.
- Åh. Betyr det å flytte rot fra et sted til et annet?
- Skulle du ha mat, sa du?
- Erm... Oi, så fint det var her!

Disse tror jeg på

Unge Høyre ruler - beste ungdomsorganisasjonen i Norge!

Og så har det sneket seg inn en 29-åring fra Oslo som har et forslag for å sprite opp landsmøtet...

Du vet Depeche skal på turne..

Et sikkert tegn på at Depeche Mode snart skal på turne er at det begynner å dukke opp intervjuer der minst en av dem sier at "denne gang er jeg nykter/edru/i god form".

Denne gang er det Martin Gore. Og Dave har begynt med yoga.

Yeah. Right.

Sees i Bergen 2. juli.

Vil ikke på nett


Foto: Ida Aalen

Lars Sponheim mente han ikke trengte å engasjere seg i sosiale medier fordi han hadde jo Stortingets talerstol. Dessuten hadde han folk "til sånt".

Det var i grunn en ganske klassisk debatt om Valg 2.0 på mediedagene i Bergen i forrige uke. Tre menn over 50 som var varierende skeptiske til sosiale medier. Og meg.

Magnus Takvam i NRK fortalte at dette hadde han ikke greie på. Han hadde hørt om blogger, Facebook og Twitter, men brukte det ikke. Men han hadde brukt internett for å finne informasjon om saker. Og sånt. Altså googlet.

Et lyspunkt var Aftenpoftens Harald Stanghelle, som ikke bare snakket om at bloggerne jo hadde gjort en forskjell under blasfemi-saken, men i tillegg var en utrolig reflektert og sympatisk fyr. Ikke rart han er politikernes favoritt.

Det er ikke alle som bør blogge eller bruke sosiale medier. Det er veldig synlig om politikere liker og forstår denne måten å drive dialog på, eller om de bare publiserer leserinnleggene sine fordi de tror at de dermed ligner mer på Obama. Kanskje det er like greit at norske politikere svarer at de ikke vil på nett. Og middelaldrende menn med overdimensjonerte egoer?

Nei. Takk.

Dissidenten

Fra Høyres landsmøte:

Torbjørn Røe Isaksen: Faen, jeg glemte jo å stemme for mitt eget forslag. Det falt jo.
VamPus: Jo, men jeg stemte for og jeg støttet ikke forslaget. Så vi utligner hverandre.
TRI: Hvordan klarte du å stemme for?
VamPus: Jeg hørte bare at vi skulle stemme over en dissens, og da går hånden i været automatisk.

Men det ble oljeboring i nord-norge. Og atomkraftverk. Og fjerning av makspris på barnehageplasser. Små seire.

Men SV. Har enda ikke forstått årsakene til finanskrisa og tar fortsatt feil.

Integrering eller internering?

Høyre kommer til å rette baker for smed i to saker under landsmøtet kommende helg. Den første er juryordningen, som jeg har skrevet om her, her og her.

Den andre er under innvandring og integrering. Østfold Høyre har kommet med flere forslag der de åpenbart ikke har forstått forskjellen på integrering og internering. Argumentasjonen er – hold dere fast – vi må legge oss tettere til FrP for å vinne velgere. Hva med å legge oss tettere til klar, tydelig konservativ politikk?

Den ellers utmerkede lederen av Østfold Høyre, Tage Pettersen, skriver på sine nettsider (neida, de klarer ikke lenke ut til innleggene så du får bare bla deg nedover – valg 2.0, my ***) at bakgrunnen for forslagene er at vi «er allerede på vei til tilsvarende parallelle samfunn som vi ser i andre land, i for eksempel Groruddalen og på Grønland i Oslo.» To steder i Oslo delegatene fra Østfold neppe har vært.

Problemet er bare delvis innholdet i forslagene. Jeg kan støtte en betydelig moderert utgave av noen av dem. Men hovedproblemet er at denne typen forslag, i likhet med FrPs asyl- og integreringspolitikk, er at de forsøker å rette på problemer som blir skapt av at vi verken har en innvandringspolitikk eller en integreringspolitikk i Norge. Vi har innvandringsstopp. Punktum. Og det er problemet. Man forsøker altså å behandle symptomene, i stedet for årsaken.
Dette fører til at alle andre muligheter blir brukt og misbrukt av de som mer eller mindre rettmessig ønsker seg et nytt og bedre liv i Norge for seg og sine. Asylinstituttet må beskyttes mot misbruk for å kunne gi de som trenger det beskyttelse mot forfølgelse. Derfor skal vi ha en streng, men rettferdig asylpolitikk – med klare retningslinjer for saksbehandlingen og ikke et UDI som overprøver de politiske føringene i tide og utide.

Så lenge vi ikke har en legitim dør inn til Norge vil asyl, familiegjenforening, opphold på humanitært grunnlag – alle hullene som skapes av sosialdemokratiet for at en i utgangspunktet dårlig politikk skal fungere. Det betyr ikke åpne grenser, men åpnere grenser. Det er rein rasisme at vi som hvite, priviligerte nordmenn skal kunne få bosette oss hvor vi vil i verden uten nevneverdige problemer, mens mennesker som ikke trenger å bruke solarium for å se litt freshe ut skal mistenkeliggjøres, hindres og ekskluderes.

En annen ting som Østfold Høyres forslag illustrerer helt glitrende er mangelen på en åpen og tydelig debatt i Høyre om nettopp innvandring og integrering. At partiet har et eget mangfold- og integreringsutvalg kom som en overraskelse på meg. Det har ikke manglet på muligheter for partiet til å markere seg i dette spørsmålet det siste året – hvor i all verden er Høyre?

Jeg begynte å stemme Høyre ved kommunevalget i 1999 fordi jeg mente partiet profilerte seg på en positiv måte i forhold til ulike minoriteter i Oslo. Senere fordi Høyre har vært det beste partiet på åpnere grenser i forhold til arbeidsinnvandring, beskytte asylinstituttet og stille krav til nye borgere. Det er helt riktig at Høyre ikke har vært modige nok i debatten rundt integrering, blant annet burde vi forbudt morsmålsundervisning. At vi ekskluderer barn som er født og oppvokst i Norge, og mest sannsynlig skal skape seg en fremtid her, fra samfunnet på den måten er helt hårreisende.

Det er fullt mulig å åpne for økt innvandring fra land utenfor EU gjennom å stille krav til mulighet for selvoppholdelse, knytte sosiale rettigheter til statsborgerskap og stille krav til grunnleggende kunnskaper om språk og samfunn for å bli statsborger.

Men når man tror at internering er med på å fremme integrering, så gjør man nettopp det som vi på høyresiden aldri skal gjøre – ofre enkeltmenneskets rettigheter til fordel for å beskytte staten.

Men ifølge Abid Rajas flerkulturelle quiz i Dagbladet så har jeg ikke rett til å uttale meg. Så konstruktivt.

Staten skaper krise

Politikere sier at vi må ha strengere reguleringer for å unngå en gjentagelse av denne krisen. Men hvis det er så enkelt å regulere seg bort fra problemene, hvordan har det seg da at de hundrevis av sider med nye reguleringer som vi har sett det siste tiåret, ikke var i stand til å forhindre denne krisen? Dette avslører en ubehagelig sannhet: Statsinngrep for å løse tidligere kriser har faktisk bidratt til å berede grunnen for den neste krisen.

Min yndlingssvenske, Johan Norberg, har publisert et notat om de utilsiktede og uforutsette virkninger av statlige inngrep i markedet. Last ned her.

Opera og hasj

Fantastisk leserkommentar til Vardens artikkel om den kommende invasjonen av FrP'ere til Bø i Telemark, der de arrangerer ValgCamp med artister som Trine Rein, Liv Marit Wedvik, Ole-Ivars, Stephen Ackles og Boney M:

Det er dette som er kultur for folk flest. Det blir lagt igjen penger og skaper næring. La kultureliten i H,AP,V og SV dra utenlands å se opera og røyke hasj.
Ikke brød og sirkus, men opera og hasj, faktisk!

Jeg har for øvrig hintet sterkt til mine venner og bekjente i FrP at jeg kan holde foredrag om .. hva som helst egentlig .. for å kunne snike meg inn på Boney M-konsert (by the rivers of babylon, where we sat down, la la la la - la la la la.. hmm la la)!
---

Mitt barn SKAL!

Det finnes visstnok folk som ikke tilbringer 17. mai hjemme i senga, med pute over hodet for å dempe lydene av småfuglene som tramper rundt på bakken utenfor. Disse kalles barn. Og foreldre.

*grøss*

Toppsaken på db.no akkurat nå er "Småbarna nektes å gå i 17. mai tog" - åpenbart viktig - om barnehagebarna som ikke får gå i skoletoget 17. mai de ikke klarer å holde tritt. Dette skaper selvsagt forargelse blant foreldrene, for deres perfekte små snørrmaskiner klarer jo alt.

For meg holdt det egentlig å lese "barnehagebarn" og "skoletog", så var det egentlig logisk at barnehagebarna på Rakkestad kanskje kunne ha et eget tog. Slik som er vanlig mange andre steder.

Toppsak på Dagbladet. Nevnt hos VamPus. Hva man orker å engasjere seg i.

Gitmos til Norge

Norge kan få frigitte Guantanmo-fanger. Det kan da umulig være noe problem, da dette er helt uskyldige folk som bare var på feil sted, på feil tid, med våpen i hånd, eller hva?

NRKs spørreundersøkelse

I forkant av partienes landsmøter forsøker flere medier seg på "spørreundersøkelser" for å kunne vinkle inn saker på partiene. Selv om jeg har valgt å svare på noen spørsmål om innvandring og integrering (uten å fått sitatsjekk selv på forespørsel), så er jo noen av disse undersøkelsene så opplagte i forhold til hva avsender vil ha ut av dem at det nesten er en vits.





NRK-undersøkelse til Høyres landsmøte-delegater

I forkant av Høyres landsmøte 2009 gjennomfører NRK en spørreundersøkelse til bruk i vårt nyhetsarbeid rundt landsmøtet. Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt landsmøtet. Svarene blir avgitt anonymt og kan ikke spores.

Lykke til.

Ditt svar er anonymt
Les om anonymitet her...


Møter du på landsmøtet med stemmerett?

Ja
Nei
Vet ikke

Hvilken del av landet representerer du?

Østlandet
Agder
Vestlandet
Trøndelag
Nord-Norge
Annet

Hvor gammel er du?

Under 30
30-45
46-60
61 eller eldre

På hvilket nivå er du politisk aktiv?

Kommunepolitikken
Fylkespolitikken
Nasjonalt nivå
Annet

Ranger hvilke tre politikkområder du mener Høyre har best eierskap til?

1
2
3


Hva mener du må være et naturlig ambisjonsnivå for Høyres oppslutning ved valget i september? (skriv tall)


På en skala fra 1-6 hvor 6 er best: Hvordan synes du Høyre har evnet å være synlig og tydelig i den politiske debatten det siste året?

1 (LITE tydelig og synlig)
2
3
4
5
6 (SVÆRT tydelig og synlig)
Vet ikke

Høyre har arbeidet lenge for å få til en bred, ikke-sosialistisk samling:

I hvilken grad mener du dette har vært en vellykket strategi?

1 (lite vellykket)
2
3
4
5
6 (svært vellykket)
Vet ikke

Burde strategien vært endret tidligere?

Ja
Nei
Vet ikke

Mener du at Høyre bør kunne danne en toparti-regjering med Frp?

Ja, det er det beste alternativet
Ja, men bare dersom en bredere borgerlig regjering er umulig.
Nei
Vet ikke

Frp trakk seg nylig fra byrådssamarbeidet med bl.a. Høyre i Bergen. Hvordan har dette påvirket ditt syn på Frp som mulig regjeringspartner for Høyre?

Det gjør at jeg ser Frp som en mindre egnet samarbeidspartner
Det gjør at jeg ser Frp som en bedre egnet samarbeidspartner
Det har ikke påvirket synet mitt på Frp
Vet ikke

På en skala fra 1 til 6, hvor 6 er best. Hvor godt inntrykk tror du velgerne har av Erna Solbergs resultater som partileder?

1 (svært dårlig inntrykk)
2
3
4
5
6 (svært godt inntrykk)
Vet ikke

Hvor lenge håper du Erna Solberg sitter som Høyre-leder?

Hele neste stortingsperiode
Til landsmøtet i 2010
Til etter høstens valg
Til helgens landsmøte
Vet ikke

Den dagen Solberg ikke lenger skal være partileder, hvem mener du i dag bør overta?

Børge Brende
Erling Lae
Ine Marie Eriksen Søreide
Jan Tore Sanner
Kristin Clemet
Michael Tetzschner
Per-Kristian Foss
Thorbjørn Røe Isaksen
Andre
Vet ikke


Hva tror du de er ute etter? Hm?

Hvilke delegater tror du kommer til å svare på dette og hvilke utslag tror du det kommer til å gi?

Sagt i helga

Brud til barn: Har du vært og badet, fryser du stakkar?
VamPus til brud: Legg han på grillen.
Brud: Barn, møt VamPus.
Barn: *hikst*
-----------------

Señorita (i det VamPus kommer inn på rommet vi deler): - He he he...
VamPus: Ja. Det er noe eget med å tasse rundt med undertøyet sitt i henda på vei hjem fra nachspeil.
Señorita: ... dagen etter.
VamPus: Hm. Ja.
-------------------

Brudepar i heftet som beskrev alle gjestene under "ting man ikke vet om" -> VamPus:
- Hun kan være diplomatisk.
VamPus: Skjedde sist i september 2002.
------------------------

VamPus til gjester i brudefølget som sender henne lange blikk på vei til brunsj søndag:
- Jeg synes dere er litt "underdressed"

Brud på vei til brunsj: Herregud, er du fortsatt i ballkjolen? VAD BRA! Da vet vi at det har vært en bra fest.

------------

Kjolen vi snakker om er selvlysende rosa. Litt vanskelig å tasse diskret gjennom resepsjonen kl. 10.30 om morgenen.

Det var en bra fest.

Smurfe-blogg

Lederen for de små blå har begynt å blogge - ta godt i mot han!

Pageviews Last 30 Days

Followers